[OSy] cas a dokumentace

..:: Urza ::.. urza at rdx2.cz
Sun Nov 13 14:51:50 CET 2011


Dobrý den.


Píši sice na poslední chvíli před odevzdáním, ale doufám, že dostaneme rychlou odpověď, abychom to stihli zpracovat. Mám následující dotazy za náš tým:

1/ Pro naše timery plyne čas jinak než reálný čas. Ten čas pro naše timery je sice konzistentní, což znamená, že "naše" 1 sekunda je 2x delší než "naše" 0,5 sekunda a tak dále, nicméně jedna sekunda našich timerů neodpovídá skutečné jedné sekundě. Je to problém? Musí ty časové intervaly odpovídat skutečným časovým intervalům?

2/ Máme řešení ve stavu, že po puštění testů nám to napíše All tests passed.... a všechny testy skutečně procházejí. Na druhou stranu jsou v našem systému věci, které třeba úplně neodpovídají tomu, jak bychom to chtěli odevzdávat (nejde o nějaké obcházení testů, spíše se tam ne všechno chová úplně tak, jak bychom se přáli a chceme to ještě v budoucnu opravit, není to nic zásadního, spíš věci, které ty testy prostě netestují, např. destrukce vlákna, které čeká na kritickou sekci a podobné věci).
Pokud to tedy teď odevzdáme tak, že to prochází testy, ale jsou tam ještě nějaké nedořešené detaily, které dořešíme později (a které testy netestují), ztratíme za to body?

3/ Komentáře v kódu se kontrolují až pak na konci semestru, nebo už teď? Máme tam také jisté nedostatky, které chceme časem vyladit, jen teď to ještě není - bere se v úvahu stav dnešní půlnoci, nebo konce semestru?

Bod 3/ je patrně speciálním případem bodu 2/, ale raději se ptám na obojí, aby nedošlo k nedorozumění.


Díky za odpověď,
Urza




More information about the NSWI004 mailing list